Nieuwe woontoren aan de Rotterdamse Wijnhaven

• The Muse komt tegemoet aan de groeiende woningbehoefte in de binnenstad •

• 08-06-2016 •

Aan de Wijnhaven wordt volgend jaar gestart met de bouw van woontoren The Muse. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) van de gemeente Rotterdam en Frank Maas, directeur van ontwikkelaar Wilma, tekenden woensdag 8 juni op de vastgoedbeurs Provada een overeenkomst voor de woontoren aan de Wijnhaven 69 in de Rotterdamse binnenstad.

De bouw van The Muse is een mooie stap in de verdere ontwikkeling van het wonen aan de Wijnhaven.  “Met de bouw van deze toren leveren we weer een bijdrage om de omgeving van de Wijnhaven te transformeren tot een dynamische en hoogwaardige woonomgeving. De woontoren past goed binnen het woonbeleid van de gemeente Rotterdam om meer midden- en hogere inkomens te trekken en voorziet in de groeiende behoefte van woningzoekenden om zich in de Rotterdamse binnenstad te vestigen.”

The Muse

Woontoren The Muse bestaat uit 94 middeldure en dure koopappartementen, een parkeergarage en aan de zijde van de Wijnhaven een commerciële ruimte die ondernemers ruimte biedt voor horeca of retail. De oppervlakten van de appartementen variëren tussen circa 80m2 en ruim 200m2, inclusief een aantal luxe penthouses op de bovenste verdiepingen en enkele wat kleinere studio’s op de eerste verdieping. De appartementen krijgen ruime balkons en dakterrassen en een flexibel in te delen plattegrond.

Start bouw

De verkoop van de appartementen start in september/oktober van dit jaar. De sloop van het huidige kantoorgebouw, om ruimte te bieden voor de bouw van de toren, vindt eind 2016 plaats. De bouw start begin 2017 en het is de ambitie om eind 2018 de eerste appartementen op te leveren.