Locatie
The Muse

• Love the city life •

De locatie, Wijnhaven 69, is gelegen in het Maritiem District, een uniek stukje Rotterdam met architectonische rijksmonumenten als het Schielandhuis, de Sint Laurenskerk, het Stadhuis, de Willem de Kooning Academie en Nederlands eerste wolkenkrabber het Witte Huis. De laatste jaren is het gebied hard bezig uit te groeien tot een nieuw dynamisch stadsdeel met bijzondere architectuur en typerende projecten als de Markthal, de '100HOOG' en het Citizen-M hotel. Met het project ‘The Muse’ voegen we hier een sprekende, hedendaagse woontoren met een unieke verschijningsvorm aan toe.

The Muse Old Map

In de omgeving

The Muse biedt een fantastisch uitgangspunt voor stedelijk leven. De gezelligheid van de Oude Haven en Witte de Withstraat met tal van kroegjes en restaurants is op loopafstand te vinden. Op de Blaak koop je de lekkerste en meest verse producten op de wekelijkse markt of in de Markthal. Maar ook de Hoogstraat is vlakbij, als entree naar winkelwalhalla’s zoals de koopgoot en Lijnbaan.

Toch is de directe omgeving van de Wijnhaven rustig. Er is alleen bestemmingsverkeer in één richting. Daarnaast is er aan het water van de Wijnhaven een brede promenade aangelegd waar het heerlijk wandelen is. Via de hefbrug of de Regentessebrug (onder Rotterdammers beter bekend als de vier leeuwenbrug) kom je snel en eenvoudig aan de overzijde van het water. Wonen aan de Wijnhaven is dus: wonen in de luwte met het stadse vertier binnen handbereik.

The Muse oudehaven
The Muse watertaxi
The Muse markthal

The Muse Map